Flammkuchen met courgette, tomaatjes en mosterd-dille dressing
4,3
641 kcal
310 g groente
Het lijkt op een pizza, maar flammkuchen (of Tarte flambée) is toch even wat anders. Van oorsprong komt deze dunne pizza uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Een klassieke flammkuchen wordt belegd met room, ui en spek, maar er zijn natuurlijk veel variaties mogelijk. Vandaag besmeren we de bodem met een mengsel van mosterd-dille dressing en cottage cheese.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 200 g Wild wonder tomaatjes, los Herkomst: De Koning
- 200 g Cottage cheese Herkomst: zuger
- 40 ml Mosterd-dille dressing Herkomst: De Wijndragers
- 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal dan uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de courgette en snijd of schaaf in hele dunne plakken. Halveer de tomaatjes.
- Meng de cottage cheese met de helft van de mosterd-dille dressing. Bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de cottage cheese. Beleg daarna met de courgette, ui en tomaatjes en breng op smaak met zout en peper. Druppel wat olie erover en bak de flammkuchen nog 10 minuten boven in de oven.
- Haal de flammkuchen uit de oven, garneer met de rucola en druppel wat mosterd-dille dressing erover.
TIP
Maak eventueel een salade voor ernaast met een deel van de ingrediënten.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 146%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -65%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Seizoen, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie641 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker20 g
Vet18 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Mosterd
Gluten


