Flammkuchen met chioggia bietjes geitenkaas en hazelnoten

778 kcal
300 g groente

Onze chioggia bietjes worden geleverd door biologisch tuinbouwbedrijf De Lepelaar uit Het Rijpje in Noord-Holland. Op de boerderij verbouwt Jan Schrijver met zijn team (chioggia) bieten, kool, wortels, aardappels, postelein en verschillende soorten snijbiet. De Lepelaar is geheel biologisch-dynamisch. Dat betekent dat je rekening houdt met de aloude wetten van de natuur. Bodembiodiversiteit speelt een cruciale rol bij een gezonde ontwikkeling van de gewassen.

Flammkuchen met chioggia bietjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 70 g Zachte geitenkaas Herkomst: De Molkerei
  • 300 g Chioggia bietjes Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 100 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Tijm
  • 50 ml Azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  2. Bereid de bouillon. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Verwarm olie in een pan en bak de paprika kort aan. Pers de knoflook erboven uit en schenk de bouillon erbij. Laat 8-10 minuten pruttelen. Pureer de paprika's met een deel van de geitenkaas tot een gladde puree/saus en maak op smaak met tijm, zout en peper. Bewaar wat paprika reepjes voor op de flammkuchen.
  3. Schil intussen de chioggia bietjes en snijd in flinterdunne plakjes (met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes) of rasp de bietjes. Verwarm olie met azijn en honing in een steelpan (pas op voor de zure damp), haal van het vuur en leg de plakjes biet erin. Laat dit even marineren (ongeveer 5 minuten) en schep de bietjes uit de marinade.
  4. Verdeel de paprikasaus over de voorgebakken flammkuchenbodem en beleg met de bietjes en de overgebleven geitenkaas. Breng op smaak met tijm, zout en peper en bak de flammkuchen circa 10-15 minuten in het midden van de hete oven.
  5. Was de rucola en laat goed uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de rucola en hazelnoten.
TIP
Je kunt de chioggia bietjes eventueel ook in fijne julienne snijden (dunne reepjes) in plaats van plakjes. En daar de flammkuchen mee beleggen.
3,9
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq -55%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarischLekker snelGezinSpecials9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie778 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker20 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Noten
Tarwe
Lactose
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten