Flammkuchen met dille-roomsaus en tonijn prei en tomaat

710 kcal
230 g groente

Flammkuchen is een gerecht uit de Elzas, een regio in Frankrijk. Het wordt ook wel Tarte flambée genoemd. Het traditionele recept bevat een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Vandaag combineren we de crème fraîche met tonijn, prei en tomaat.

Flammkuchen met dille-roomsaus en tonijn

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal uit de oven en leg opzij.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd daarna klein. Zo blijven de vitamines beter behouden. Was de tomaat en snijd klein. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  3. Snijd de dille fijn, roer door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk het voorgebakken flammkuchendeeg losjes met de dille room en beleg met de prei, ui, tomaat en tonijn. Breng op smaak met zout en peper en bak de flammkuchen nog 10-15 minuten boven in de hete oven.
  5. Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie extra vierge.
TIP
De dille-roomsaus is ook erg lekker met een beetje citroensap.
4,3
Gemiddelde van 35 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLekker snelSeizoenVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie710 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit35 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Melk
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten