Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
Nog geen reviews
771 kcal
0 g groente
Rond Kerstmis is het extra leuk om bijzondere gerechten te maken. Zo staat er vandaag een spiraaltaart op het menu. De naam verwijst naar de groenten die je in spiraalvorm rangschikt. De bereidingstijd (en oventijd) is iets langer dan normaal, maar dat levert wel een pracht plaatje op. Dit is niet alleen een heerlijke hartige taart, maar ook een feestje op tafel! Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 100 g Geitenkaas Herkomst: 3 little goats
- 50 ml Yoghurt Herkomst: Sobbeke
- 2 st Ei
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (50 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng een pan met water aan de kook.
- Was de aubergine en courgette. Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden, leg het snijvlak op een plank en snijd (of schaaf) in de lengte lange dunne plakken ervan. Schil de wortels en snijd in lange, dunne plakken.
- Blancheer de aubergine- en wortelplakken 1-2 minuten in het kokende water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Strooi wat zout en peper erover.
- Leg de bladerdeeg lap met het bakpapier in een bakvorm/springvorm en snijd eventueel de overstekende randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt, kun je de bodem instrijken met eiwit, of strooi wat paneermeel erover.
- Schik de groenteplakken rechtop in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de vorm toe. Wissel daarbij aubergine, courgette en wortel af voor een mooi effect. Dit is een secuur werkje. Plaats alvast 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Mix de geitenkaas, eieren, yoghurt, paprikapoeder, zout en peper tot een glad mengsel met een staafmixer of blender. Haal de taart uit de oven en giet het mengsel gelijkmatig erover. Beweeg de vorm stevig heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt tussen de groenten. Plaats de taart onderin de voorverwarmde oven en bak in 20 minuten gaar.
TIP
Ook is het lekker om wat rozemarijn of tijm takjes in de taart te steken voordat deze de oven in gaat. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente -100%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq + 10%
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Gezin, 9 maanden, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie771 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker19 g
Vet29 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe


