Feestelijke kaneelbroodjes met appel en pecannoten
Nog geen reviews
712 kcal
0 g groente
Kaneelbroodjes komen oorspronkelijk uit Zweden en worden daar Kanelbullar genoemd. Ze worden vaak gegeten tijdens een Fika. Dit is een (koffie)pauze met iets lekkers erbij. Wij maken ze vandaag met appel, pecannoten en rozijntjes. Heerlijk!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Appel
- 30 g Pecannoten Herkomst: Horizon
- 3 tl Kaneelpoeder Herkomst: Het Blauwe Huis
- 2 tl Gemalen kardemom Herkomst: Organic Flavour Company
- 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
- 30 g Suiker of siroop
- 2 el Boter
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een springvorm of ovenschaal).
- Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Hak de pecannoten klein. Smelt de boter in een steelpan op een laag vuur en voeg de kaneel en kardemom toe. Doe vervolgens de appel, pecannoten, rozijnen en suiker erbij en roer door elkaar.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd er in de lengte lange repen uit van circa 3 cm. Beleg deze met het appel-pecannoten mengsel. Rol de bladerdeeg repen strak op en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de kaneelbroodjes zit. Of schik alles in een springvorm naast elkaar.
- Bak de kaneelbroodjes 30 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Voor de liefhebbers van zoet: meng wat poedersuiker met een beetje lauw water om glazuur te maken voor op de kaneelbroodjes. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente -100%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -69%
Water -46%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, Vegan, Vegetarisch, Specials, 9 maanden, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie712 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker35 g
Vet27 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Sulfiet
Noten
Tarwe
Gluten