Seizoensburger met gebakken kool vijgenchutney en couscous

619 kcal
240 g groente

Vandaag staat er een couscous-gerecht op het menu met als smaakmaker een overheerlijke vijgenchutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De vijgenchutney combineert het pittige van mosterdzaad, het zoete van vijgen en het hartige van een chutney. Onze biologische witte kool wordt geleverd door 'De Lepelaar' in Noord-Holland.

Seizoensburger met gebakken kool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Witte kool Herkomst: Rijk-Hartkamp
  • 2 st Seizoensburger Herkomst: La vie est belle
  • 2 el Vijgenchutney Herkomst: van ton
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water (of bouillon) aan de kook. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de witte kool toe en roerbak in 5 minuten knapperig en gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de seizoensburger aan beide kanten bruin.
  4. Verwarm de chutney in een kleine pan. Roer de couscous los met een vork en serveer met de gebakken witte kool, seizoensburgers en vijgenchutney.
TIP
De overgebleven vijgenchutney is ook erg lekker op een cracker, een kaasplankje of bij een broodje oude kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 90%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinVegan9 maandenSeizoenVariatieVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie619 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker22 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Sesamzaad
Tarwe
Noten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten