Easy peasy viscurry met palmkool en basmatirijst
4,4
761 kcal
220 g groente
De viscurry van vandaag is lekker, kruidig en super easy om te bereiden. In de hoofdrol: palmkool. Palmkool (ook wel cavolo nero) is zwarte kool uit Toscane. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, die net als de bladeren van een palmboom groeien. De smaak lijkt een beetje op die van boerenkool en daarom wordt het wel eens Italiaanse boerenkool genoemd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 350 g Palmkool Herkomst: Waog
- 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd of scheur het blad klein. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de ui met de palmkool enkele minuten op een hoog vuur. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe en temper het vuur (voeg eventueel extra water of bouillon toe).
- Snijd de vis in stukken, kruid met zout en (chili)peper (of viskruiden) en voeg toe aan de pan. Laat afgedekt zachtjes garen in de currysaus.
- Serveer de rijst met de viscurry erbij.
TIP
Je kunt de vis ook in een beetje boter bakken en op de curry serveren.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 75%
Vitaliteit + 70%
CO2 eq -50%
Water + 92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Glutenvrij, Eiwitrijk, Lekker snel, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie761 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker6 g
Vet36 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Vis


