Drie kleuren spaghetti met ham, peterselie en geraspte kaas
Nog geen reviews
723 kcal
0 g groente
Vandaag een bordje vol kleur, daar word je toch heel vrolijk van?! Een gerecht bomvol kleur is niet alleen aantrekkelijk door de combinatie van veel verschillende smaken en texturen, het is ook nog eens lekker en gezond. Met een spiraalsnijder (of mandoline, kaasschaaf) tover je groenten supersnel om in gekleurde spaghettislierten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Spaghetti tricolore Herkomst: la bio idea
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 5 g Verse peterselie Herkomst: ekomenu maatwerk
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 90 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 el Bakolie
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti met een snuf zout in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de ui en snipper fijn, pel de knoflook en snijd de verse peterselie heel fijn. Was de courgette en wortels en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
- Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de spaghetti erbij en roer de peterselie erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met olijfolie extra vierge en peper.
- Schep de spaghetti uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak de courgette- en wortellinten circa 2 minuten op een hoog vuur in de koekenpan. Bak niet te lang, want het is lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft.
- Serveer de spaghetti en groentespaghetti naast elkaar op de borden, of drapeer alles op één mooie, grote schaal. Snijd de ham in reepjes en strooi samen met de geraspte kaas over de 3-kleurenspaghetti.
TIP
De pasta is ook erg lekker met een beetje pesto. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie723 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels11 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Varken
Gluten


