Dahl baht met basmatirijst

501 kcal
0 g groente

Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. In een dahl vind je vaak kurkuma. Dit specerij geeft kleur en smaak aan gerechten. Van kurkuma kunnen we echt zeggen dat het een goede bron is van de mineralen ijzer en mangaan. Deze twee mineralen dragen bij aan een gezonde leefstijl.

Dahl baht

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Zilvervliesrijst Herkomst: fair trade original
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Linzen Herkomst: Luna e Terra
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
  • 400 g Tomatenstukjes Herkomst: La Bio Idea
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
  • 100 g Spinazie Herkomst: beleaf
Zelf toevoegen
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de zilvervliesrijst in een zeef onder de kraan. Breng water aan de kook en kook de rijst in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Schil of schrap de wortel en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de rode peper heel fijn. Schil en rasp de gember en kurkuma (pas op want de kurkuma geeft erg af aan je handen).
  3. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui, gember en kurkuma 2 minuten op een laag vuur. Voeg de wortel, linzen, tomaat en de tomatenblokjes toe en bak kort mee. Pers de knoflook erboven uit en verkruimel het bouillontablet erboven. Roer alles goed door elkaar en laat afgedekt op een laag vuur 15 minuten garen. Voeg eventueel een extra scheutje water toe als de dahl te dik wordt.
  4. Was de spinazie. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe (bewaar wat spinazie voor de garnering). Laat een beetje slinken. Proef en breng verder op smaak met komijnpoeder, zout en peper.
  5. Serveer de dahl in mooie, diepe borden en garneer met de overgebleven spinazie.
TIP
Lekker met kokos snippers of verse koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 11%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -29%
water-reduction-score
Water + 562%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenVeganGlutenvrijGezinVegetarischLactosevrijAfvallenLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie501 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker14 g
Vet11 g
Verzadigd vet1 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten