Curry met Chinese kool met tofu curry en sambal nootjes
Nog geen reviews
800 kcal
250 g groente
Deze bladgroente heeft niet de typische koolsmaak. De smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Hij is geschikt voor roerbakken, bakken, koken en rauw eten.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflook Herkomst: Proaco
- 0.5 st Chinese kool Herkomst: Pure origine
- 200 g Tofu curry Herkomst: de Hobbit
- 1 tl Gember, rasp Herkomst: La Grama
- 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: La Grama
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 1 el Bakolie
- 2 tl Kerriepoeder
- 100 ml Bouillon of water
- 1 tl Sambal
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de Chinese kool en snijd in stukken. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de tofu 2 minuten mee op een hoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en bak mee. Schil de gember en kurkuma (pas op, kurkuma geeft erg af aan je handen) en rasp dit boven de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Hak de pinda's grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan. Haal de pan van het vuur en meng de pinda's met de sambal.
- Serveer de curry met de basmatirijst en strooi de sambal nootjes erover.
TIP
Je kunt de rijst ook mooi geel kleuren, door de kurkuma boven de rijst te raspen (als de rijst bijna gaar is). Of de tofu apart bakken zodat deze krokant wordt. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 98%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -51%
Water + 8%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Glutenvrij, Seizoen, Vegetarisch, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie800 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker9 g
Vet41 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Sojabonen
Paprika
Noten
Mosterd