Falafelburgertjes met palmkool en crispy smashed potatoes

740 kcal
300 g groente

Vandaag gaan we crispy smashed potatoes maken, echt een eenvoudig en superlekker recept. Het idee is dat je de aardappels eerst kookt, dan platdrukt en tenslotte krokant roostert in de oven. Dat is weer eens wat anders!

Falafelburgertjes met palmkool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 st Zilte aardappelen Herkomst: Waddengebied
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 300 g Palmkool Herkomst: Waog
  • 200 g Falafelburgertjes Herkomst: la vie est belle
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was de aardappels (je hoeft ze niet te schillen). Kook 10-15 minuten, giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in partjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de palmkool in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein (ook de harde nerven).
  3. Stort de aardappels op de bakplaat en druk/smash ze met een vork of een stamper totdat ze openbarsten en uit elkaar vallen. Druppel royaal olie erover en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels in circa 15 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Verhit intussen olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en paprika 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg daarna de palmkool toe en roerbak 5-10 minuten, totdat de kool slinkt en enigszins zacht wordt. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper.
  5. Verhit olie in een andere bakpan en bak de falafels goudbruin in circa 5-7 minuten. Serveer de crispy smashed potatoes met de palmkool en falafel.
TIP
Je kunt ook een handje palmkool met de aardappels in de oven mee roosteren. Als je het 'masseert' met olie en specerijen krijg je heerlijk krokante palmkoolchips.
3,6
Gemiddelde van 22 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -58%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGezinGlutenvrijLactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie740 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels20 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Paprika
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten