Crispy rijstsalade met andijvie champignons en pinda-dressing

631 kcal
300 g groente

Andijvie werd al door de Romeinen gegeten en is familie van de witlof. In Nederland eten wij hem vooral in de stamppot, terwijl andijvie een echte zomergroente is. En dus ook heerlijk in vele andere gerechten, zoals deze snelle en crispy roerbak.

Crispy rijstsalade met andijvie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte snelkookrijst Herkomst: IDorganics
  • 15 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 1 tl Gember, rasp Herkomst: La Grama
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 25 g Pinda's Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Andijvie Herkomst: Biolatina
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Sojasaus (of tamari)
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zorg dat de oven goed heet is. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Meng de rijst met de currypasta en een beetje olie en spreid uit over de bakplaat. Bak ongeveer 15 minuten tot de rijst een beetje krokant is. Schep af en toe om.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de champignons 3-4 minuten op een hoog vuur. Bak de paprika de laatste minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil en rasp de gember en snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Hak of maal de pinda's grof. Maak de dressing door de pinda's te mengen met de gember, rode peper en knoflook. Voeg de sojasaus en olie toe naar smaak.
  5. Was de andijvie grondig, laat goed uitlekken en snijd heel klein. Snijd de Thaise basilicum grof. Meng de andijvie, Thaise basilicum en de gebakken groenten door elkaar. Schep ook de krokante rijst erdoor en werk af met de pinda-dressing.
TIP
In dit recept maak je de rijst krokant in de oven met currypasta. Je kunt ook de rijst koken, laten afkoelen en de currypasta gebruiken bij het bakken van de champignons voor een snellere versie.
4,2
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -47%
water-reduction-score
Water -4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVegetarisch9 maandenAfvallenVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie631 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker7 g
Vet31 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit15 g
Vezels9 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Koriander
Pinda's
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten