Couscous met gekruide snijbonen vegan gehakt en munt-yoghurt

753 kcal
290 g groente

Couscous is grof gemalen durum tarwe en wordt veel gegeten in Noord-Afrika. Door de tarwe grof te malen ontstaan de bekende bolletjes die vervolgens worden gedroogd. Erbij eten we gekruide snijbonen. De naam van deze platte bonen is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger gewoonlijk overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat je ze ook in wat grovere stukken kunt snijden.

Couscous met gekruide snijbonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Snijbonen Herkomst: Oppedonk
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 180 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
  • 2 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 75 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie en boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de snijbonen, verwijder de puntjes en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
  2. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom, schenk het kokendhete water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij. Voeg een beetje olijfolie en boter toe.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt samen met de ui en peper 2 minuten op een hoog vuur. Bak de rode peper, tomaat en de voorgekookte snijbonen 5 minuten mee. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper.
  5. Snijd de munt fijn en pers de limoen uit. Maak de yoghurt op smaak met de helft van de munt, limoen, zout en peper. Serveer de couscous met het kruidige vegan gehakt en groente samen met de muntyoghurt.
TIP
Ook erg lekker met iets zoets zoals rozijnen of gedroogde dadels of abrikozen.
3,7
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLekker snelVegetarischSpecialsGezinVariatieSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie753 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit33 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Melk
Lactose
Peulvruchten
Tarwe
Sojabonen
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten