Courgetterolletjes met kapucijnervulling ! Weinig koolhydraten

522 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag gaan we creatief aan de slag met courgette. We schaven hele dunne plakjes en gaan deze vullen met een zacht mengsel van kapucijners en verse munt. Dit wordt een gerecht waarmee je zeker indruk kunt maken! Je kunt de rolletjes als ovenschotel eten of los, als heerlijke borrelhapjes.

Courgetterolletjes met kapucijnervulling

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 350 g Kapucijners Herkomst: Yon
  • 2 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan. Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken (of gebruik een scherp mes). Snijd het middelste deel (de zaadlijst) van de courgette in kleine blokjes. Was de verse munt en snijd klein.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de kapucijners, de kleine courgetteblokjes en munt erbij en bak 5 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Stamp of prak tot een grove puree en schep de helft van de kaas erdoor.
  3. Verhit olie in een bakpan of grillpan. Bak of gril de courgetteplakjes kort aan en laat afkoelen (je kunt de courgette plakjes ook rauw gebruiken).
  4. Klop de eieren en overgebleven kaas met wat zout en peper los en schenk het in de ovenschaal.
  5. Schep wat van de kapucijnerpuree aan de onderkant van de courgetteplakjes. Rol de courgetteplakjes op en zet ze staand (of liggend) in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Bak circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIP
Voor meer gemak kun je per persoon een omelet bakken. Snijd de courgette klein, bak samen met de kapucijners en serveer op of bij de omelet. Werk af met de geraspte kaas.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie522 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker25 g
Vet25 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Ei
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten