Courgette-witte bonensoep met mini flammkuchen en daslook

671 kcal
350 g groente

Vandaag hebben we een heerlijke voedzame courgette-bonensoep op het menu. De witte bonen maken de soep wat dikker waardoor het een echte maaltijdsoep wordt. Erbij een lekkere mini flammkuchen met daslook (echt uit het seizoen) en Hollandse kaas. Heerlijk comfortfood.

Courgette-witte bonensoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 3 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Courgette Herkomst: Lukassen
  • 1 st Daslook/veldsla Herkomst: Herbio
  • 300 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
Zelf toevoegen
  • 400 ml Groentebouillon
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 1 el Olijfolie en boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchen 3 minuten in de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij voor later.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper 1/3 van de uien. Snijd de rest in ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de uienringen 1-2 minuten op hoog vuur, zet het vuur zacht en laat de uien met een beetje boter rustig karamelliseren.
  3. Was intussen de courgette en snijd klein. Verhit olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog enkele minuten, totdat de courgette vocht afgeeft. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Temper daarna het vuur en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd de daslook in dunne reepjes, je kunt de bloem ook gebruiken. Breng de gebakken uienringen op smaak met de helft van de daslook, zout en peper. Snijd de flammkuchen in stukken, schep het uienmengsel met de geraspte kaas erop en bak nog een paar minuten in de hete oven.
  5. (Heb je veldsla gekregen? Was dan de veldsla en snijd eventueel kleiner. Garneer de mini flammkuchen met de veldsla.)
  6. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan en voeg samen met de overgebleven daslook toe aan de pan. Pureer de ingrediënten met een staafmixer totdat je een egale soep hebt. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Proef en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
  7. Serveer de soep met de mini flammkuchen.
TIP
Daslook is familie van knoflook, wees dus beducht op de hoeveelheden die je gebruikt, proef en kijk wat jij lekker vindt!
4,1
Gemiddelde van 43 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 48%
co2-reduction-score
CO2 eq -51%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenSeizoenLekker snelLactosevrijVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie671 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker27 g
Vet28 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit22 g
Vezels12 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten