Citroenrisotto met krokante pancetta gepofte tomaatjes en geroosterde broccoli
4,5
686 kcal
280 g groente
Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het verhaal achter de Fumagalli delicatessen is als een sprookje. Bijna 100 jaar geleden verkocht grootvader Mario zijn traditionele vleeswaar in een klein winkeltje. Tegenwoordig is het een avant-garde voedselbedrijf, waar opa's echtheid nooit uit het oog is verloren. En dat is te proeven! Rauw is de pancetta ook erg lekker in combinatie met meloen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 250 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 1 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
- 70 g Pancetta Herkomst: Fumagalli
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 150 g Risotto Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Citroensap en -rasp Herkomst: Biosikelia
- 600 ml Groentebouillon
- 2 el Olie of boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, besprenkel met olie en tijm en verdeel ze over de bakplaat en rooster in circa 25 minuten krokant gaar. Was de tomaatjes en leg ze samen met de pancetta de laatste 10 minuten op de bakplaat bij de broccoli.
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de risotto in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
- Verhit olie (of boter) in een bakpan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en risottorijst in 2 minuten glazig op een middelhoog vuur. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het water opnemen. Herhaal dit totdat al het water is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten. Het is lekker als de risotto smeuïg is.
- Was de citroen, rasp de schil boven de risotto en pers het sap eruit. Snijd eventueel een plakje voor garnering. Serveer de citroenrisotto met de knapperige pancetta, de geroosterde broccoli en gepofte cherrytomaatjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bak de tomaatjes, broccoli en pancetta dan in een pan.4,5
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 122%
Vitaliteit + 34%
CO2 eq -69%
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Gezin, Variatie, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie686 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Varken


