Chinese kool met hummus dressing en falafelburgertjes ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
578 kcal
300 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke Chinese kool op het menu. Deze bladgroente heeft niet de typische koolsmaak, de smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Wij bereiden 'm vandaag in de oven, maar deze topper doet het ook uitstekend op de BBQ.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 1 st Chinese kool Herkomst: Peeters
- 200 g Italiaanse falafelburgertjes Herkomst: la vie est belle
- 120 g Pikante hummus Herkomst: Florentijn
- 2 el Olie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de ui en snijd in partjes. Was en halveer de tomaat. Was de Chinese kool en snijd in plakken of parten. Wrijf de kool in met olie (masseer het eventueel met je handen in de kool) en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Leg de ui en tomaat erbij en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de falafelburgertjes aan alle kanten bruin.
- Klop de hummus los met een beetje water of olijfolie.
- Serveer de falafelburgertjes met de geroosterde groenten en schenk of druppel het hummus sausje erover.
TIP
Het is ook erg lekker om nog andere groenten op de bakplaat te leggen zoals wortel, pastinaak, aubergine of paprika. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 138%
Vitaliteit + 25%
CO2 eq -35%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie578 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker7 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels20 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Mais
Paprika
Peulvruchten


