Chinese kool-gehaktrolletjes met gebakken aardappels

4,0
Gemiddelde van 4 reviews
676 kcal
330 g groente
Chinese kool-gehaktrolletjes
arrow down

Chinese kool komt - hoe verrassend - van oorsprong uit het noorden van China. Kenmerkend van Chinese kool is dat deze bladgroente de uitgesproken koolsmaak mist. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren worden. Met een Chinese kool als 'inpakpapier' zet je zonder veel moeite een heel aantrekkelijk én smakelijk gerecht op tafel.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels in 10-15 minuten krokant gaar.
  2. Snijd intussen per persoon tenminste 2 mooie, middelgrote bladeren van de kool en leg opzij. Was de rest van de kool en snijd klein.
  3. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt rul. Voeg de kleingesneden kool en tomaat toe en breng verder op smaak met gehaktkruiden, tamari, zout en peper. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en spoel af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Laat goed uitlekken.
  5. Schep in het midden van ieder koolblad wat van het gehaktmengsel en vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een schaal. Heb je nog vulling over, schep dat dan erbij. Serveer met de gebakken aardappels.
TIP
Heb je geen tijd of zin om rolletjes te maken? Snijd alle kool klein en bak met het gehakt mee. Of maak gehaktballen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: E van de Vijver
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Biolatina
  • 3 st TomaatHerkomst: Solid
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 2 tl GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Tamari (of sojasaus)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 4%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq+ 1%
water-reduction-score
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijGezinVariatieEiwitrijkGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie676 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker19 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit35 g
Vezels20 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten