Chinese egg-drop tomatensoep met soja-pinda's ! Weinig koolhydraten

576 kcal
280 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Wie vaker bij een Chinees restaurant eet kent deze soep zeker: de egg-drop soep. In deze soep laat je heel langzaam een geklutst ei "droppen" waardoor je een soort dunne slierten krijgt. Heel leuk, maar ook zeker lekker! Deze soep is rijk gevuld met groenten en wordt afgetopt met lekkere soja-pinda's voor een goede bite.

Chinese egg-drop tomatensoep met soja-pinda's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 2 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 50 g Radijskiemen Herkomst: vd Plas Sprouts
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
  • 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 400 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 1 el Boter
  • 2 el Sojasaus of ketjap
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was en halveer de tomaten. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bosui in ringen en meng deze met de kiemen. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en bak de tomaat, paprika en gember 2 minuten op een hoog vuur. Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep daarna met een staafmixer of blender.
  3. Rooster intussen de pinda's in een droge bakpan. Zet het vuur uit en voeg de boter en de helft van de sojasaus toe. Schud om en zet opzij.
  4. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm in de soep. Breng verder op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
  5. Kluts de eieren in een bakje. Zet de pan soep weer op het vuur en breng aan de kook. Giet in een langzame straal de geklutste eieren in de soep, terwijl je langzaam roert. Je krijgt nu allemaal kleine dunne sliertjes ei in de soep. Serveer direct met de pinda's, bosui en pittige radijskiemen.
TIP
Vind je de egg-drop spannend? Dan kun je ook een omelet bakken, deze in heel dunne sliertjes snijden en in de soep serveren. Je kunt de bosui ook even bakken, dan wordt deze minder pittig.
4,2
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 48%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie576 kcal
Koolhydraten27 g
Suiker11 g
Vet39 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels6 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Ei
Sojabonen
Paprika
Pinda's
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten