Chili con carne -

0 g groente

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Knoflookteen
Zelf toevoegen
  • tl Chilipeper
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 0.5 tl Komijn
  • 0.5 tl Paprikapoeder

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Was de paprika, snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm.
  3. Was de tomaat en snijd in blokjes.
  4. Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
  5. Snijd de prei in ringen en was goed. Laat uitlekken.
  6. Verwarm een wok- of braadpan en doe er de olijfolie in. Fruit de knoflook aan, voeg na ongeveer een minuut de paprika- en komijnpoeder toe.
  7. Voeg weer een minuut later de wortel, preiringen en paprikablokjes toe en laat deze 2 minuten mee bakken.
  8. Voeg dan het gehakt toe, doe er peper en zout op en bak het rul. Zorg dat alles goed bakt, zodat je mooi bruin gehakt hebt.
  9. Voeg de tomaat toe en laat het gerecht zo’n 15 minuten pruttelen totdat de paprika’s gaar zijn en de saus een mooie dikte heeft.
  10. Spoel de bonen af, laat goed uitlekken en verwarm ze de laatste 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Verdeel de chili over de borden en serveer direct.
TIP
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie

Vergelijkbare recepten