Caesar salade met kaas-desemcroutons gekookte eieren en mosterd-dille dressing

779 kcal
330 g groente

De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. Ingredienten van een Caesar salade zijn meestal romaanse sla, croutons, eieren en pittige kaas. We geven de salade van vandaag een lekkere twist met een verrukkelijke mosterd-dille dressing. Heerlijk voor een zomerse dag.

Caesar salade met kaas-desemcroutons

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Woudbollen Herkomst: Van Der Westen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
  • 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Snijd het brood in kleine stukken. Verwarm olie in een bakpan en bak het brood krokant in circa 10 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Strooi op het laatst de kaas erover en hussel even goed zodat de kaas aan het brood blijft plakken. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de eitjes in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in vieren.
  3. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Was de sla onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was of schil de komkommer en snijd in kleine blokjes of dunne plakjes.
  4. Hak de dille fijn. Meng voor de mosterd-dille dressing de mosterd, honing, olie en dille door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de sla, komkommer en sjalot in een ruime schaal, besprenkel met mosterd-dille dressing en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de kaas-desemcroutons erover en maak af met de gekookte eieren.
TIP
Voor een officiële Caesar dressing pureer je een paar ansjovisfiletjes met mayonaise, citroensap, knoflook, zout en peper.
4,2
Gemiddelde van 33 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -33%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenVariatieVegetarisch9 maandenLactosevrijGezinLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie779 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Tarwe
Melk
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten