Carpaccio van courgette, munt en Parmezaanse kaas met pasta en gekaramelliseerde uien
4,0
727 kcal
250 g groente

Ook al denk je bij carpaccio in eerste instantie waarschijnlijk aan dun gesneden vlees, dit is ook een originele manier om groente te presenteren. Het ziet er leuk uit en het is een makkelijke techniek. Je kunt bijna alle groenten gebruiken voor carpaccio. Neem bijvoorbeeld bieten, wortel, radijsjes, tomaten en nog veel meer. Vandaag maken we een carpaccio van courgette.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen of in partjes. Pel de knoflook. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de uien kort aan. Temper het vuur en bak, af en toe omscheppend, tot de ui licht gekaramelliseerd is. Doe de laatste 5 minuten de honing en balsamicoazijn erbij en pers de knoflook erboven uit.
- Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Snijd de verse munt heel fijn. Maak een dressing van citroensap, munt, olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Was de courgette en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Schik de courgette op een ruime schaal en breng op smaak met citroenzeste (geraspte citroenschil), zout en peper. Druppel de dressing over de courgette en rasp een deel van de Parmezaanse kaas met een grove rasp. Zet opzij.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en schep de zoete uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer de courgette carpaccio ernaast.
TIP
Hou je niet zo van rauwe courgette? je kunt de courgetteplakjes ook grillen. Of je kunt de courgette doormidden snijden, 2-3 minuten koken in een pan met gezouten water en in dunne plakjes snijden. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 4 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st HoningHerkomst: Zuivelrijck
- 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
- 5 g Verse muntHerkomst: Herbio
- 1 st CourgetteHerkomst: Lukassen
- 50 g Parmezaanse kaas stickHerkomst: Bioverde
- 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
- 3 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 98%
Vitaliteit + 58%
CO2 eq -69%
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie727 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker17 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Tarwe