Caesar salade met cashewdressing en quinoa

726 kcal
295 g groente

De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chefkok van Italiaanse afkomst. Een klassieke Caesar salade bestaat onder andere uit sla, kaas, ei en broodcroutons. Deze plantaardige versie maken we met quinoa, lekker veel groenten, krokante kikkererwten en een cashewsaus. Lekker en gezond. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Caesar salade met cashewdressing

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
  • 130 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 50 g Spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Avocado Herkomst: Befair
Zelf toevoegen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • 2 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Laat de cashewnoten wellen in een kommetje met lauw water. Giet voor gebruik het water af. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng een pan met 2 keer zoveel water (of bouillon) aan de kook als de hoeveelheid quinoa zelf en kook de quinoa in 10 minuten gaar. Giet daarna het overtollige water af en zet opzij.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep daarna droog. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de kikkererwten 10-15 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  3. Voor de cashewsaus kun je het beste een keukenmachine of blender gebruiken. Pel de knoflook. Mix de cashewnoten, mosterd, olie, citroensap, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en voeg eventueel een scheutje water toe om de saus te verdunnen.
  4. Was de sla onder de kraan en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Was of schil de komkommer en snijd klein. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.
  5. Hussel de sla, komkommer en spinazie door elkaar. Schep eerst de quinoa op een schaal en leg de groente erboven op. Druppel de cashewsaus erover en garneer met de krokante kikkererwtencroutons.
TIP
Deze salade is ook erg lekker met broodcroutons. Heb je nog (oud) brood liggen? Snijd in dobbelsteentjes en bak in een pan met olie krokant. Breng op smaak met zout en (chili)peper en meng door de salade.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 134%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water -7%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganVegetarischGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie726 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker4 g
Vet39 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels14 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Paprika
Noten
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten