Caesar salade met ansjovis en croutons ! Weinig koolhydraten

531 kcal
300 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. Ingrediënten van een Caesar salade zijn meestal romaanse sla, croutons en eieren. Vandaag maken we hem met de klassieke ansjovis dressing en voor een lente twist: met courgette!

Caesar salade met ansjovis en croutons

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Hamburger broodje Herkomst: Van Der Westen
  • 25 g Ansjovis in olijfolie Herkomst: Fish Tales
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 0.5 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
  • 2 st Snack komkommertje Herkomst: Ecopark
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Snijd het broodje in kleine stukken. Giet een klein beetje olie van de ansjovis in een bakpan samen met een beetje olijfolie en bak het brood knapperig in circa 5 minuten. Pers de helft van de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in vieren.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Was de courgette en snijd klein. Verwarm de rest van de olie van de ansjovis in een bakpan en bak de ui en courgette 5 minuten.
  4. Pureer de helft van de ansjovis met de mayonaise, de helft van het citroensap en de overgebleven knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rest van de ansjovis in stukjes.
  5. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was of schil de komkommertjes en snijd in plakjes. Doe de sla, komkommer, ui, courgette en ansjovis in een ruime schaal, besprenkel met de ansjovis mayonaise en de rest van het citroensap en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de croutons en de gekookte eieren erover.
TIP
Je kunt ook het gekookte eigeel gebruiken om een nog dikkere en vollere dressing te maken! De ansjovis mayonaise is ook lekker met een beetje mosterd.
4,6
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 44%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie531 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit19 g
Vezels7 g
Zout2.7 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Ei
Sesamzaad
Vis
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten