Cacio e pepe van bloemkoolrijst met smeltkaas ! Weinig koolhydraten
4,1
530 kcal
420 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Waan je even in een warm Italië en maak in een handomdraai deze snelle en beroemde pasta, deze keer met smeltkaas en bloemkoolrijst! De kaas smelt op de rijst en combineert heerlijk met de pan geroosterde tomaat-paprikasalade. Buon appetito!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 300 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 300 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 0.5 st Rode shiso Herkomst: Herbio
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 1 st Eru Smeltkaas Herkomst: Eru
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Peper van de molen
- snufje Zout
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de knoflook. Verwarm olijfolie in een brede bakpan en bak hierin de bloemkoolrijst 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de knoflook, zout en versgemalen peper toe en schep om.
- Halveer ondertussen de tomaatjes. Was de paprika en snijd in reepjes. Verhit olie in een pan en bak de paprika 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaten toe en bak 2 minuten mee.
- Spoel de witte bonen onder de kraan, laat uitlekken en verwarm met de paprika en tomaat mee. Knijp de limoen erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Scheur of snijd de basilicum en de rode shiso in reepjes en voeg deze toe aan de pan. Zet opzij.
- Roer de smeltkaas los met een scheutje lauwwarm water en schenk over de bloemkoolrijst. Roer een paar keer goed om, kruid nogmaals met de peper en serveer met de pan geroosterde paprika-bonensalade.
TIP
Je kunt de paprika, tomaatjes en bonen natuurlijk ook door de bloemkoolrijst scheppen in plaats van ernaast serveren.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 233%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -35%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie530 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker17 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Lactose
Paprika
Melk