Burrito Mexicana met sperziebonen en tomatensalsa

642 kcal
360 g groente

Vandaag gaan we lekker op de Mexicaanse tour. Een burrito is een tortilla wrap, gevuld met een kruidige tomatensaus vaak in combinatie met bonen en groenten. Wij gebruiken in de burrito van vandaag ook lekkere sperziebonen. Wist je dat sperziebonen bij ons in de top 10 staan van meest gegeten groenten?

Burrito Mexicana met sperziebonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 300 g Bonenmix Herkomst: La Bio Idea
  • 1 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 st Jalapeño peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Knoflook Herkomst: Socrates
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 4 st Wraps Herkomst: Amaizin
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden. Kook 6-8 minuten en spoel vervolgens onder de koude kraan (dan blijven ze er mooi fris groen uitzien).
  2. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en paprika 3 minuten op een hoog vuur.
  3. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan. Voeg de bonenmix en voorgekookte sperziebonen toe aan de pan en verwarm mee. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper (voeg eventueel een klein scheutje water toe). Snijd de jalapeno in kleine stukjes. Gebruik de jalapeno voor bij de groente of bij de salsa, net hoe jij pittigheid lekker vindt.
  4. Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Hak de koriander klein. Doe alles in een kommetje, voeg olijfolie extra vierge en azijn toe en kruid met zout en (chili)peper.
  5. Verwarm de tortilla wraps in een droge bakpan. Verwijder de blaadjes van de little gem en spoel onder de kraan. Snijd of scheur klein. Vul de wraps met de groenten, bonen en sla, besprenkel met de salsa en vouw dicht.
TIP
Ook erg lekker met tabasco of chilisaus.
4,1
Gemiddelde van 39 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 186%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen9 maandenSeizoenLactosevrijVegetarischGezinLekker snelVariatieVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie642 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker9 g
Vet34 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit15 g
Vezels20 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Gluten
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten