Bruschetta toast met basilicum
Nog geen reviews
632 kcal
220 g groente
Wil je meer groente toevoegen tijdens je lunch? Daar is dit een makkelijk recept voor. Je belegt je brood gewoon met tomaat. Deze bruschetta is goed voor een smaakvolle lichte lunch.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflook Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 4 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 10 g Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 0.5 st Desembrood Herkomst: Handgemaakt brood
- 1 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, plet en snipper fijn.
- Voor het ontvellen van de tomaten breng je water aan de kook. Dompel de tomaten 1 minuut onder in het kokendhete water. Daarna kun je eenvoudig het velletje verwijderen. Snijd de tomaat in kleine stukken en meng met de knoflook en ui. Doe alles in een zeef en laat circa 15 minuten uitlekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de basilicum klein en schep door het tomatenmengsel.
- Snijd een paar plakken van het brood af en rooster krokant in je broodrooster. Beleg met het tomatenmengsel en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIP
Voor een minder sterke smaak, haal je de stukjes knoflook ertussen uit. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 75%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -89%
Water -95%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Vegetarisch, Gezin, Koolhydraatbewust, Lekker snel, Lactosevrij, Variatie, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie632 kcal
Koolhydraten9 g
Suiker9 g
Vet11 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit2 g
Vezels4 g
Zout0.02 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe


