Bruine rijstpasta met pittige knoflooksaus venkel en tomaatjes

630 kcal
380 g groente

Onze bruine rijstpasta bestaat voor 100% uit bruine rijstmeel, verder niets! De pasta is glutenvrij en heeft een fijne veelzijdige smaak. Een gezonde basis voor uiteenlopende gerechten dus. We combineren de pasta met venkel. Wist je dat venkel erg gezond is en weinig calorieën en veel mineralen bevat? Daarnaast wordt deze groente gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant bevorderen de spijsvertering, helpen tegen een opgeblazen gevoel, verminderen je hongergevoel en zorgen voor een frisse adem. 'Inspired by Ralph Moorman'

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cherrytomaatjes Herkomst: balcon de nijar
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 170 g Bruine rijstpasta Herkomst: yon 500 g
  • 0.5 st Peterselie op pot Herkomst: herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Balsamico azijn
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaatjes, verdeel over de bakplaat en rooster ze in 15-20 minuten lichtbruin en rimpelig in de voorverwarmde oven.
  2. Pel de knoflook. Snijd de rode peper flinterdun. Mix de peper met peterselie, olijfolie en balsamico azijn tot een gladde dressing. Pers de knoflook erbovenuit en zet opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in plakjes, of kleine stukken. Verhit olie in een ruime bakpan (of braadpan) en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 10 minuten mee met de deksel op de pan.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de bruine rijstpasta. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en voeg de bruine rijstpasta toe aan de pan met de venkel. Voeg de pittige dressing toe en bak nog enkele minuten mee. Proef en breng eventueel verder op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan goudbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel de pijnboompitjes dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  6. Serveer de bruine rijstpasta met de venkel en geroosterde cherrytomaatjes. Strooi wat verse peterselie en de geroosterde pijnboompitjes erover.
TIP
Als je de oven niet wilt gebruiken, kun je de tomaatjes eventueel ook bakken in een pan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -69%
water-reduction-score
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie630 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker11 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten