Stokbroodje pulled portabella met smeuïge koolsalade

757 kcal
350 g groente

Pulled pork, pulled chicken... Wij maken vandaag een vegan variant met portabella. De portabella is overgekomen vanuit Amerika, maar de naam doet Italiaans aan. Door speciale teeltwijze is deze paddenstoel uitgegroeid tot een reuze kastanjechampignon. In Amerika is deze paddenstoel erg populair voor op de barbecue, wij eten hem vaker gevuld.

Stokbroodje pulled portabella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Desem baguette Herkomst: Handgemaakt brood
  • 4 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 2 tl Piri piri kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Witte kool Herkomst: Waog
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el (Vegan) mayonaise
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de baguette in 8-10 minuten knapperig.
  2. Snijd de portabella in dunne plakken en doe in een kom. Meng de tomatenpuree en piri piri kruiden erdoor en laat de smaken intrekken.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui in 5-10 minuten zacht en lichtbruin. Schep de ui uit de pan en bak in dezelfde pan de gemarineerde portabella 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een heel klein scheutjes water toe. Trek met 2 vorken de portabella uit elkaar zodat je 'pulled' stukjes krijgt (of gebruik een mes).
  4. Verwijder het buitenste blad van de witte kool, halveer en snijd of schaaf in dunne reepjes (gebruik circa 150 gram pp). Was of schil de wortel en snijd klein of rasp grof. Meng de witte kool en wortel met de (vegan) mayonaise en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  5. Snijd debaguette open en beleg met de pulled portabella, ui en een schepje koolsla. Serveer de overgebleven koolsla ernaast.
TIP
Maak de pulled portabella en koolsalade een dag eerder. Dan kun je bijna direct aan tafel!
4,1
Gemiddelde van 33 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVariatieVegetarisch9 maandenSeizoenLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie757 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker15 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels16 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten