Broccoli-tomaat gratin met Waals gehakt ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
536 kcal
300 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een lekker makkelijk gerecht uit de oven. terwijl de schotel in de oven staat heb jij tijd om wat anders te doen. Ons biologische rundvlees wordt geleverd door boer Chavet uit het dorp Valender bij Luik (Wallonië). Hij laat zijn koeien het hele jaar naar buiten, wanneer de weersomstandigheden en de bodem dat toelaten. Het voer dat ze krijgen is 100% biologisch en uiteraard zonder antibiotica.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 15 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in kleine stukken. Kook of stoom de broccoli in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en het gehakt enkele minuten. Was de tomaat, snijd klein en bak met het gehakt mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de broccoli, tomaat en het gehakt en doe alles in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en pijnboompitten en bak nog 10-15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
TIP
Het is ook leuk om de tomaat in plakjes te snijden en bovenop de gratin te leggen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price + 6%
Groente + 138%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq + 149%
Water + 71%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie536 kcal
Koolhydraten8 g
Suiker6 g
Vet39 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit34 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Rund
Melk