Broccoli-pastagratin met gehakt en kaassaus

852 kcal
290 g groente

Bij biologisch vlees wordt niet alleen rekening gehouden met dierenwelzijn (Beter Leven Keurmerk), maar ook met milieu aspecten. Het in standhouden van een natuurlijke kringloop is de kern van de biologische landbouw. Het biologisch keurmerk is het hoogst haalbare voor wat betreft dierenwelzijn.

Broccoli-pastagratin

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren penne Herkomst: La bio idea
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de penne in circa 8 minuten beetgaar. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in kleine stukken. Doe de broccoli halverwege bij de pasta en kook in 4 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat goed uitlekken (bewaar wat kookvocht).
  3. Pel en snipper intussen de ui. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en het gehakt rul. Was de tomaat, snijd klein en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de crème fraîche in een kleine pan en voeg de kaas toe. Verdun eventueel met kookvocht of melk tot een schenkbare saus.
  5. Meng de broccoli, pasta, het gehakt en de tomaten en doe alles in een ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en bak nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de ovengrillstand aan zodat de kaas bruin kleurt.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de pasta ook zo serveren met de warme kaassaus erover.
4,1
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 46%
co2-reduction-score
CO2 eq + 45%
water-reduction-score
Water + 3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelGezinEiwitrijk9 maandenSeizoenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie852 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker42 g
Vet42 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit42 g
Vezels15 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Rund
Gluten
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten