Boterham met zelfgemaakte kapucijnerhummus en zonnebloempitten

546 kcal
0 g groente

Je kunt makkelijk zelf een hummus maken van kikkererwten. Maar wist je dat dit ook heel eenvoudig kan met andere peulvruchten, zoals kapucijners? Varieer met kruiden en specerijen om de hummus een lekkere smaak te geven. Je kunt ook wat groenten mee pureren voor een lekkere groente-hummus.

Boterham met zelfgemaakte kapucijnerhummus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Desembrood Herkomst: Vanmenno
  • 100 g Kapucijners Herkomst: Machandel
  • 0.5 st Citroen- of limoensap Herkomst: Fair trasa
  • 20 g Vegan margarine Herkomst: Your Organic Nature
  • 30 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (15 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd per persoon 2 sneetjes brood af en verwarm eventueel in een broodrooster.
  2. Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan en pureer met een staafmixer of hakmolentje fijn. Voeg citroensap en een scheutje olijfolie en/of water toe en meng tot een smeuïge hummus. Breng op smaak met (chili)peper en zout.
  3. Besmeer de boterhammen (vegan) margarine en zelfgemaakte hummus. Strooi de zonnebloempitten er over en druppel eventueel een beetje olijfolie er over. Lekker met wat knapperige groene sla blaadjes.
TIP
Ook lekker om een chili olie te maken en deze over de boterhammen te druppelen. Chili olie: doe chilivlokken in een kommetje, verwarm de olijfolie en schenk dit over de chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -90%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie546 kcal
Koolhydraten53 g
Suiker3 g
Vet30 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit14 g
Vezels7 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten