Boterham met kaas en broccoli kiemen

380 kcal
0 g groente

Vandaag een heerlijke oer-Hollandse maaltijd: een stevige boterham met kaas. Voor een lekkere crunch belegen we de boterham met broccoli kiemen. Deze kiemen zijn razend gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C, wat je nodig hebt voor een goede weerstand, en vitamine E, dat je cellen beschermt. Verder bevatten ze stoffen (glucosinolaten) die een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten.

Boterham met kaas

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 4 st Sneetjes brood Herkomst: Handgemaakt brood
  • 6 st Plakjes kaas Herkomst: Bastiaansen
  • 0.5 bakje Kiemen Herkomst: Van der Plas
Zelf toevoegen
  • 50 g Roomboter

Bereiding (5 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kiemen onder de kraan of blancheer ze door kokendheet water erover te schenken.
  2. Beleg de boterhammen met boter, kaas en een flinke pluk broccoli kiemen.
TIP
Ook erg lekker met een paar tomaat- of komkommerplakjes.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 5%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVariatieGezinVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie380 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker2 g
Vet8 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit13 g
Vezels5 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Melk
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten