Bonenstoof met pastinaak, boerenkool en gerookte makreel ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
554 kcal
260 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. Nu vullen we een heerlijke bonenstoof met pastinaak, bonen en gerookte makreel. Heerlijk comfort voor de winter.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 1 st Gerookte makreel (heel) Herkomst: Marqt
- 1 el Olie
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd klein in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en pastinaak enkele minuten op middelhoog vuur.
- Was de boerenkool onder de kraan, verwijder eventueel de harde stelen en snijd klein. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak mee. Doe een scheutje water erbij (of bouillon) en laat de groenten afgedekt 15 minuten stoven op laag vuur.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm mee met de groenten.
- Maak de makreel schoon, zorg dat alle graten zijn verwijderd en pluk in stukjes. Verdeel de makreel over de bonenstoof en verwarm nog 3 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met tijm, zout en peper.
TIP
De stoof is ook heel erg lekker met een beetje citroensap. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 106%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -79%
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie554 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis


