Bonenstoof met pastinaak, boerenkool en gerookte makreel ! Weinig koolhydraten

554 kcal
260 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. Nu vullen we een heerlijke bonenstoof met pastinaak, bonen en gerookte makreel. Heerlijk comfort voor de winter.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
  • 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
  • 1 st Gerookte makreel (heel) Herkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd klein in kleine blokjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en pastinaak enkele minuten op middelhoog vuur.
  2. Was de boerenkool onder de kraan, verwijder eventueel de harde stelen en snijd klein. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak mee. Doe een scheutje water erbij (of bouillon) en laat de groenten afgedekt 15 minuten stoven op laag vuur.
  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm mee met de groenten.
  4. Maak de makreel schoon, zorg dat alle graten zijn verwijderd en pluk in stukjes. Verdeel de makreel over de bonenstoof en verwarm nog 3 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met tijm, zout en peper.
TIP
De stoof is ook heel erg lekker met een beetje citroensap.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -69%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie554 kcal
Koolhydraten30 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten