Makkelijke lasagne met gehakt-tomatensaus
Nog geen reviews
676 kcal
200 g groente
Lasagne is een welbekende pastasoort. Van alle soorten pasta is dit een van de de oudste soorten. Wist je dat lasagne oorspronkelijk niet uit Italië komt, maar uit Griekenland? De naam ‘lasagne’ is namelijk afgeleid van het Griekse woord ‘Leganon’ en dit betekent ‘plat deeg in reepjes gesneden’. De bereiding duurt wat langer dan normaal, maar als de lasagne eenmaal in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
- 200 g Pasta groenten
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 125 g Lasagne bladen Herkomst: La Bio Idea
- 2 el Bakolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt rul. Voeg de pasta groenten, tomatenpuree, tomatenstukjes en een scheutje water toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat.
- Bak de lasagne circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid door met een vork erin te prikken.
TIP
Heb je toevallig kaas in huis? Dan is het lekker dit over de lasagne te raspen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 59%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -27%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie676 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit40 g
Vezels11 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Rund
Paprika
Tarwe
Selderij
Gluten


