Boerenkoolstamppot met fenegriek kaas en gekaramelliseerde ui X

0 g groente

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Boerenkool, gesneden Herkomst: Eko boerderij De Eerste
  • 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 el Olijfolie
Zelf toevoegen
  • 1 tl Mosterd
  • 1 st Groentebouillonblokje
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (0 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Boen of schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een grote pan met water (zodat ze onderstaan), voeg het bouillonblokje toe en leg de boerenkool erop. Breng het water aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Pel de ui, snijd in halve ringen.
  3. Schenk de olijfolie in de pan en bak de ui in 5 minuten zacht en gaar.
  4. Controleer na 15 minuten of de aardappelen gaar zijn. Giet dan af, laat even uitstomen en pureer met een stamper. Doe de crème fraîche en de mosterd erbij. Rasp de fenegriek kaas en voeg de helft toe aan de puree. Meng door elkaar.
  5. Proef of de stamppot goed op smaak is, voeg een klontje (room-)boter toe en eventueel zout en peper.
  6. Serveer de stamppot met de uiringen en strooi er de rest van de kaas over.
TIP
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Allergenen informatie

Vergelijkbare recepten