Boerenkool-rijstschotel met Kollumer erwten en Légumaise

713 kcal
270 g groente

Vandaag op het menu: een lekkere en gezonde boerenkool-rijstschotel. Boerenkool wordt meestal gekookt en in een stamppot gegeten, maar wij gaan de kool vandaag roerbakken. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes). Onze biologische boerenkool wordt geleverd door de Lepelaar. De biologische Kollumer erwten zijn speciaal geteeld in Friesland en hebben een specifieke smaak. Ze zijn warm, maar ook koud heel lekker en voedzaam.

Boerenkool-rijstschotel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 150 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 250 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
  • 200 g Cherry tomaten in saus Herkomst: La Bio Idea
  • 360 g Kollumer erwten Herkomst: Your Organic Nature
  • 75 g Légumaise wortel-gember Herkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper intussen de ui. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Laat de boerenkool goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit olie in een wok of een ruime bakpan en bak de ui 2 minuten. Doe de kleingesneden wortel, de boerenkool en de cherrytomaten met saus erbij. Laat tenminste 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de Kollumer erwten in een zeef onder de kraan en verwarm samen met de Légumaise 3 minuten mee op een middelhoog vuur. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Serveer de volkoren basmatirijst samen met de groenten en Kollumer erwten in pittige tomatensaus.
TIP
Je kunt een deel van de boerenkool ook mengen met olie en dan in de oven krokant bakken op 120 ºC.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -44%
water-reduction-score
Water + 197%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijLekker snelGlutenvrijVeganGezinVegetarischVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie713 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels21 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Selderij
Mosterd
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten