Boerenkool-bietensalade met blauwe kaas en dille ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
622 kcal
260 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Deze salade is allesbehalve saai! Knapperige boerenkool, geroosterde linzen en zoete rode biet vormen samen een verrassend lekkere combinatie. De romige blauwe kaas en frisse dille maken het helemaal af, terwijl de honing-mosterd dressing zorgt voor precies de juiste balans tussen zoet en pittig.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 360 g Linzen Herkomst: Machandel
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 300 g Rode bieten, gekookt Herkomst: Puur NL
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Honing stick Herkomst: Zuivelrijck
- 75 g Blauwe kaas (Hollandse) Herkomst: Bastiaansen
- 25 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Mosterd
- 0.5 el (Balsamico)azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de linzen in een zeef, laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier of een schone doek. Verdeel de linzen over de bakplaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Rooster 20–25 minuten in de oven en schep halverwege even om zodat ze gelijkmatig krokant worden.
- Was intussen de boerenkool, verwijder de harde nerven en hak klein. Doe de boerenkool in een grote kom met een scheutje olijfolie en een snufje zout. Masseer de bladeren ongeveer 1 minuut, tot ze iets zachter en dieper van kleur zijn. Zet opzij.
- Pel en snipper de sjalot. Snijd de rode biet in kleine blokjes en hak de verse dille fijn.
- Klop in een kommetje de olijfolie, mosterd, honing en (balsamico)azijn tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de dressing iets dunner wilt.
- Snij de blauwe kaas klein. Laat de geroosterde linzen kort afkoelen en meng ze met de boerenkool. Schep de salade op de borden en verdeel de sjalot, rode biet, blauwe kaas, zonnebloempitten en verse dille erover. Schenk tot slot vlak voor het serveren de dressing over de salade.
TIP
Geen tijd om de linzen te roosteren? Je kunt ze ook direct aan de salade toevoegen. Heb je liever een warme maaltijd? Dan kun je de boerenkool en sjalot ook kort bakken in een pan. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 106%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -74%
Water + 196%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie622 kcal
Koolhydraten38 g
Suiker9 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit27 g
Vezels15 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Mosterd
Melk
Lactose


