Bloemkoolrijst met palmkool en aardpeerchips ! Weinig koolhydraten

521 kcal
500 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Dit is een gerecht met lekker veel groenten! De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (maar dat mag natuurlijk wel).

Bloemkoolrijst met palmkool en aardpeerchips

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 200 g Palmkool Herkomst: Waog
  • 200 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
  • 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 25 g Pinda's Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 100 ml Groentebouillon
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Was de palmkool, verwijder harde nerven en snijd het blad klein. Was of schil de aardpeer en snijd 1/3 in flinterdunne plakjes en de rest in kleine stukken. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomaat, kleingesneden aardpeer (niet de plakjes) en palmkool toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Schenk de helft van de bouillon erbij en stoof de groenten afgedekt 8-10 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met chilivlokken.
  3. Verhit olie in een bakpan (of gebruik een frituur) en bak de plakjes aardpeer lichtbruin en crispy. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.
  4. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst op een middelhoog vuur in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Verwarm de crème fraîche met de rest van de bouillon en kruid verder met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de bloemkoolrijst met een schep groenten en druppel de roomsaus erover. Werk af met de aardpeer chips en pinda's.
TIP
Het is ook lekker om de crème fraîche door de bloemkoolrijst te roeren.
4,1
Gemiddelde van 21 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 297%
vita-score
Vitaliteit + 39%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie521 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker11 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit16 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Pinda's
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten