Bloemkoolpizza bianca met champignons en courgette ! Weinig koolhydraten
4,1
548 kcal
490 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Pizza bianca betekent 'witte pizza' in het Italiaans en is het zusje van de 'normale' pizza. Deze witte pizza heeft geen tomatensaus maar een basis van pizzadeeg, olijfolie, zout en kaas of room, belegd met een topping naar keuze. Vandaag maken wij een koolhydraatarme pizza met een slanke bloemkoolbodem. De bereiding van dit gerecht duurt wat langer dan normaal, maar het resultaat is echt de moeite waard!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
- 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Meng de bloemkoolrijst in een kom met ei, Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het plakkerige bloemkool mengsel over de bakplaat en druk een beetje aan. Zorg ervoor dat de bloemkoolbodem dun is, zodat deze goed kan garen. Bak de bodem 15-20 minuten onder in de voorverwarmde oven.
- Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de courgette en schaaf in linten of plakjes met een kaasschaaf, dunschiller of een mandoline.
- Verhit olie of verwarm boter in een bakpan en bak de knoflook samen met de champignons 2 minuten op een middelhoog vuur. Kruid met zout en peper.
- Verdeel de crème fraîche over de voorgebakken bloemkoolbodem. Leg de courgette, ui en de champignons erop. Bestrooi met de overgebleven kaas en bak de bloemkoolpizza nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Je kunt de bloemkoolrijst ook kort koken of stomen voordat je er een 'deeg' van gaat maken.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 289%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -31%
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie548 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Lactose


