Bloemkool tabouleh met kikkererwten en pinda's ! Weinig koolhydraten

558 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur op smaak gebracht met verse kruiden. Vandaag eten we een koolhydraatarme tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Omdat de bloemkool al is kleingesneden, staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt lekker veel groente!

Bloemkool tabouleh met kikkererwten en pinda's

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 370 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 0.5 st Komkommer Herkomst: Lukassen
  • 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Was de komkommer en tomaat, halveer ze en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en komijnpoeder. Doe in een zeef en zet opzij zodat het vocht kan uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak enkele minuten mee tot de korrels glazig worden.
  4. Maak intussen een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Hak de pinda's grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.
  5. Snijd de peterselie klein. Hussel in een ruime kom de tomaat, komkommer en fijngesneden peterselie door elkaar. Schep de gebakken bloemkoolrijst erdoor. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar. Serveer de bloemkool-tabouleh met de geroosterde kikkererwten. Strooi de pinda's erover.
TIP
Je kunt de bloemkoolrijst ook rauw eten. Ook erg lekker met rozijnen.
4,1
Gemiddelde van 15 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie558 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit19 g
Vezels18 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten