Bloemkool roast met tomaten, hazelnoten en smashed potatoes

678 kcal
450 g groente

Vandaag maken we een heerlijke bloemkool roast in een marinade van mosterd, citroen en peterselie. We houden de bloemkool heel en serveren er smashed potatoes en geroosterde tomaatjes bij. Ben je net als wij fan van een hele gemarineerde bloemkool? Probeer ook eens een variant met sojasaus, knoflook en koriander!

Bloemkool roast met tomaten, hazelnoten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 1 st Bloemkool Herkomst: Nieuweboer
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 200 g Cherry tomaten Herkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
  • 2 tl Mosterd
  • 2 el (Vegan) Mayonaise
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook 15 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Breng intussen een ruime pan met een kleine laag water (of bouillon) aan de kook. Verwijder de bladeren van de bloemkool en plaats de hele bloemkool erin. Plet de knoflookteen en kook 10-15 minuten met de bloemkool mee. Laat de bloemkool uitlekken in een vergiet.
  3. Was de citroen, rasp de schil boven een kom en pers het sap eruit. Snijd een plakje voor garnering. Snijd de peterselie klein. Meng de citroen (sap en rasp) en de helft van de peterselie met de mosterd, mayonaise en olie en breng op smaak met zout en peper. Zet de voorgekookte bloemkool op de bakplaat en bestrijk met de saus.
  4. Schep de voorgekookte aardappels op de bakplaat bij de bloemkool en druk/smash ze met een vork of een stamper totdat ze openbarsten en uit elkaar vallen. Druppel royaal olijfolie erover en breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels en bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  5. Hak de hazelnoten grof en strooi over de bloemkool. Was de cherrytomaatjes onder de kraan en rooster de laatste 10 minuten mee in de oven. Garneer met de overgebleven peterselie.
TIP
Gooi het blad van een biologische bloemkool niet weg, dit kun je ook prima eten.
4,2
Gemiddelde van 94 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 56%
co2-reduction-score
CO2 eq -80%
water-reduction-score
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVegetarischSeizoen9 maandenVariatieGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie678 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker16 g
Vet36 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels16 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten