Bloemkool quiche met gemengde vis en dille
Nog geen reviews
951 kcal
400 g groente
De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. Het is een licht verteerbare koolsoort en heeft een milde en toegankelijke smaak. Bloemkool heeft een witte, groene en paarse variant. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Quichedeeg Herkomst: Donaustrudel
- 1 st Bloemkool Herkomst: Nieuweboer
- 150 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 5 g Verse bieslook Herkomst: Herbio
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 200 g Gemengde vis Herkomst: Fish and more
- 50 ml Melk
- 2 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en leg het deeg met het bakpapier in een springvorm of quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en plaats in de koelkast.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Was of schil de wortel en snijd in fijne schijfjes. Kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
- Snijd de bieslook klein. Klop in een ruime kom de eieren los met een scheutje melk, mosterd, zout en peper.
- Dep de vis droog en breng op smaak met zout en peper. Verdeel alle ingrediënten in de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Schud de vorm heen en weer zodat alles zich goed verspreidt en bak in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar.
TIP
Bestrooi eventueel de quiche bodem met paneermeel, zodat dit het vocht kan opnemen. Ook erg lekker met kerriepoeder. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 217%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -20%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie951 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker16 g
Vet51 g
Verzadigd vet22 g
Eiwit48 g
Vezels13 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Ei
Vis