Bloemkool-linzencurry met cashewnoten en naanbrood
4,9
792 kcal
400 g groente
Curry is de omschrijving van een groot aantal gekruide gerechten die vooral voorkomen in de Indiase en Pakistaanse keuken, maar ook in veel andere Aziatische landen. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke soorten vlees en groente erin verwerkt zijn. Vandaag maken we een groentecurry met als basis een Légumaise voor extra smaak!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 140 g Naanbrood Herkomst: Terra Sana
- 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 360 g Linzen Herkomst: Machandel
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 1 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu - Frank Fol
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Was de bloemkool, snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
- Verhit olie in een ruime bakpan en bak de kleingesneden bloemkool enkele minuten. Doe de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15-20 minuten stoven op een laag vuur. Doe de linzen erbij en verwarm kort mee. Schep de Légumaise erdoor en haal direct van het vuur (de Légumaise hoef je alleen kort te verwarmen).
- Bak het naanbrood 3-5 minuten in de hete oven. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Schep de linzencurry in diepe borden en strooi de cashewnoten erover. Serveer het naanbrood ernaast (lekker om mee te dippen).
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je het naanbrood ook verwarmen in een broodrooster, tosti ijzer, bakpan of op een grillplaat.4,9
Meet hoe goed je eet
True price
Groente + 217%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Specials, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Vegan, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie792 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker20 g
Vet42 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit22 g
Vezels16 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Koriander
Selderij
Noten
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Paprika


