Bloemkool-kokosrijst met cashewnoten ! Weinig koolhydraten

535 kcal
420 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en vandaag brengen we de bloemkoolrijst ermee op smaak. Even schudden voor gebruik! Kokos bevat verschillende vitaminen, zoals C, E en B. Vitamine C en E zijn belangrijk voor het immuunsysteem en B-vitaminen zijn verantwoordelijk voor de energie van cellen. Verder is kokos rijk aan magnesium, kalium, fosfor en ijzer.

Bloemkool-kokosrijst met cashewnoten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 bosje Bosui Herkomst: Van Oers
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
  • 15 g Sesamzaadjes Herkomst: Do-it
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Snipper de rode peper heel fijn. Schil de wortel en snijd in staafjes of plakjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
  2. Verhit olie in een wok en roerbak de wortel samen met de ui, rode peper en de helft van de bosui op een middelhoog vuur. Temper het vuur en blus af met sojasaus.
  3. Breng intussen een pan met een heel klein laagje water, de kokosmelk en bloemkoolrijst aan de kook. Kook de bloemkoolrijst in de kokosmelk afgedekt in 3 minuten beetgaar. Giet daarna het vocht weg.
  4. Rooster de sesamzaadjes en cashewnoten in een droge bakpan lichtbruin en strooi over de bloemkool-kokosrijst. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de gebakken groenten over de borden en serveer de bloemkool-kokosrijst ernaast. Garneer met de overgebleven bosui.
TIP
Je kunt de bloemkoolrijst ook gaar stomen of koken in water of bouillon en de kokosmelk gebruiken voor de groenten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 233%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water -43%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie535 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker18 g
Vet37 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit14 g
Vezels10 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Noten
Sesamzaad
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten