Keto Bloemkool en tofu in papaya-currysaus ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
543 kcal
280 g groente
KETOGEEN Dit gerecht combineert op verrassende wijze bloemkool, koriander en een romige papaya-currysaus. Zo heb je een curry nog nooit eerder geproefd! Boordevol smaak en met een heerlijke crunch dankzij de krokante cashewnoten als topping. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Tofu naturel Herkomst: Prolaterre
- 200 g Spinazie Herkomst: AmicoBio
- 90 g Papaya-curry spread Herkomst: Proef
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 100 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de bloemkoolroosjes een beetje kleiner en kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitstomen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Dep de tofu droog met keukenpapier of een schone theedoek en snijd in blokjes. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en de tofu 4-5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag en verkruimel de tofu met een vork of stamper.
- Was intussen de spinazie, snijd klein verwarm mee. De ook de voorgekookte bloemkool erbij.
- Meng de papaya-curryspread met het water tot een gladde saus. Voeg indien nodig extra water toe voor de gewenste dikte. Schenk de saus in de pan en verwarm op middelhoog vuur mee.
- Hak de cashewnoten grof. Schep de curry op borden en garneer met cashewnoten en verse koriander
TIP
Het is ook lekker de bloemkool te roosteren in de oven (15 minuten op 200 °C). Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 122%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq -73%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie543 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker8 g
Vet40 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Koriander
Noten
Sojabonen


