Bloemkool dahl met gele linzen en koriander ! Weinig koolhydraten
4,0
551 kcal
290 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
- Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
- Verhit wat van het kokosvet (uit het kokosroom blikje) in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee. Doe de currypasta en de rest van de kokosroom met een beetje vocht erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
- Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIP
Gooi het blad van de biologische bloemkool niet weg, want het blad kun je prima wassen, klein snijden en meekoken in het gerecht.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 70 g Gele splitlinzenHerkomst: Udea
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Bioandalusi
- 250 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 0.5 st BloemkoolHerkomst: Nieuweboer
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -82%
Groente+ 130%
Vitaliteit+ 30%
CO2eq+ 22%
Water+ 564%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie551 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker15 g
Vet34 g
Verzadigd vet33 g
Eiwit15 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Paprika
Vergelijkbare recepten
588 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen
561 kcal
370 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen
517 kcal
340 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
569 kcal
320 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
586 kcal
250 g groente
Ketogeen, Koolhydraatbewust