Bloemkool dahl met gele linzen en koriander ! Weinig koolhydraten

536 kcal
290 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.

Bloemkool dahl met gele linzen en koriander

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Gele splitlinzen Herkomst: Ekoplaza
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 400 g Bloemkoolroosjes Herkomst: Snijderij
  • 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de rode peper heel klein. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  3. Verhit olie in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk met een beetje vocht erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIP
Je kunt ook een koriander-olie maken en deze als finishing touch over de dahl druppelen.
3,9
Gemiddelde van 69 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water + 5%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie536 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker16 g
Vet33 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit15 g
Vezels13 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten