Bloemkool dahl met gele linzen ! Weinig koolhydraten

612 kcal
350 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Een dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.

Bloemkool dahl met gele linzen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 70 g Gele splitlinzen Herkomst: Ekoplaza
  • 3 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
  • 25 g Thaise gele currypasta Herkomst: on off spices
  • 270 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 10 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig. Giet eventueel het overtollige water af.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Verhit olie in een bakpan of wok. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool toe en bak mee. Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Snijd de peterselie klein en strooi over de bloemkool dahl.
TIP
Gooi het blad van de biologische bloemkool niet weg, want het blad kun je prima wassen, kleinsnijden en meekoken in het gerecht.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water + 4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie612 kcal
Koolhydraten42 g
Suiker16 g
Vet38 g
Verzadigd vet24 g
Eiwit18 g
Vezels15 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten