Biefstukreepjes met champignon-roomsaus en wedges
Nog geen reviews
595 kcal
220 g groente
Aardappelwedges zijn eigenlijk gewoon friet, maar grof gesneden, een beetje rustiek. Omdat de schil blijft zitten, bevatten ze ook iets meer vezels en voedingsstoffen dan gewone friet. En: door hun vorm hebben ze meer knapperige randjes én een zacht midden, dus eigenlijk het beste van twee werelden.
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: Rudolpho
- 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 200 g Biefstukreepjes Herkomst: Future Food Group
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 1 snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels, snijd in wedges en doe in een kom. Besprenkel met olie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid uit over de helft van de bakplaat. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes. Besprenkel deze ook met olie en breng op smaak met zout en peper. Spreid dit uit over de andere helft van de bakplaat. Rooster voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Dep de biefstukreepjes droog met keukenpapier. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de biefreepjes kort. Het is lekker als het vlees nog rosé is vanbinnen. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
- Verwarm olie in een bakpan. Bak de champignons en ui en breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg de zure room toe om het romig te maken. Laat de champignonsaus even sudderen.
- Schep de biefreepjes op borden en serveer de aardappelwedges met wortelpeterselie ernaast. Schep de champignonsaus eroverheen.
TIP
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is als je het gaat bakken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente + 75%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq + 46%
Water + 15%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie595 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker7 g
Vet21 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels9 g
Zout0.24 g
Allergenen informatie
Rund
Melk
Lactose


