Biefstuk met herfstgroenten en aardappels

719 kcal
0 g groente

Laat de biefstuk bij voorkeur een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Zo blijft je biefstuk lekker mals. Hoe vind jij je biefstuk het lekkerst? Afhankelijk van de dikte van het vlees, wordt deze baktijd aangehouden: ‘rare’ (geschroeid, 1 minuut per kant) ‘medium rare’ (licht doorbakken, 1-2 minuten per kant) ‘medium’ (half doorbakken, 2-3 minuten) ‘well done’ (volledig doorbakken, 3-4 minuten per kant)

Biefstuk met herfstgroenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Biefstuk Herkomst: Future Food Group
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
  • 250 g Regenboogpeen Herkomst: de Eerste
  • 250 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 tl Paprikapoeder Herkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 150 g Cavolo nero Herkomst: Waog
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de biefstuk uit de verpakking, dep droog en laat rusten op kamertemperatuur.
  2. Was de aardappels en snijd klein (in blokjes of in dunne frieten). Schil de wortel en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe alles in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder, zout en (chili)peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster de groenten en aardappels in circa 30-35 minuten beetgaar in de voorverwarmde oven.
  3. Was de cavolo nero. Verwijder eventueel de harde nerven en snijd in grove stukken. Doe in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Hussel alles goed door elkaar en leg het halverwege de baktijd op de bakplaat bij de andere groenten. Rooster in 10 minuten crispy (pas op dat het blad niet verbrandt).
  4. Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit olie in een kleine bakpan en schroei het vlees op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager en bak circa 2-3 minuten per kant (‘medium’). Gebruik bij voorkeur een vleestang om het vlees te keren. Neem de biefstuk uit de pan, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 5 minuten op een (warm) bord rusten
  5. Serveer de biefstuk met de geroosterde herfstgroenten en aardappels ernaast.
TIP
Ook erg lekker met andere herfstgroenten zoals knolselderij, bietjes of pompoen.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq + 111%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinVariatieGlutenvrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie719 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels18 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten